Blog Image

Team Tempo

1-2-3 Mush Synnfjell!

Siste nytt Posted on 03 Jan, 2014 09:19:01

Vi er klar! Sesongstart 2014 står for døra, og vi gleder oss!
Årets første løp er Mush Synnfjell, og Ole Sigleif starter med 11 hunder.

De 11 stjernene som er klar til start er:
Fuji, Gabo, Tell, Tex, Todd, Siffe, Bjarne, Mollis, Nala, Sarabi og Ylva.

Vi har i skrivende stund 24 hunder i trening. Ole Sigleif trener de 12 voksne, og Eline trener alle “raillkattan” (det vil si 4 unghunder, Charlie og 7 valper).
Av de voksne hundene er alle friske, spreke og klare,med unntak av Aylar som har en litt øm muskel. Hun blir derfor hjemme og holder fortet sammen med smårampen. Våre gode naboer Tove og Olav Tveiten steller hundene som er hjemme, og da vet vi at de er i de aller beste hender. Dette er nemlig superdyktige hundefolk.

Ambisjonene for løpet er ikke så store plasseringsmessig. Hundene har vært trent ekstremt hardt i jula, og dermed vil dette bli en del av forberedelsene til Finnmarksløpet.Ny samarbeidspartner

Siste nytt Posted on 03 Jan, 2014 09:04:45

Vi starter sesongen 2014 med ny samarbeidspartner med på laget. Provit norsk dyremat leverer fantastisk våtfor med høy smakelighet. Vi er glad for å kunne for hundene med det de liker aller best å spise.

I tillegg til Provit har vi fortsatt Burfjord sport med på laget. De leverer lys til oss i bøtter og spann. Lyktene er under stadig utvikling, og blir bare bedre og bedre. Innovative og dyktige folk, fantastiske lykter!Tid til ettertanke

Siste nytt Posted on 02 Jan, 2014 23:46:36

Se oftere mot nord

Gå mot vinden, du får rødere kinn.
Finn den ulendte stien. Hold den.
Den er kortere.
Nord er best.
Vinterens flammehimmel,
sommernattens solmirakel.
Gå mot vinden. Klyv berg.
Se mot nord.
Oftere.
Det er langt dette landet.
Det meste er nord.

Av Rolf JakobsenGodt nytt år

Siste nytt Posted on 02 Jan, 2014 17:39:25

Så er vi i gang med det nye året, og da er det tid for å
sette seg ned og tenke litt gjennom alt som har skjedd i løpet av 2013.
Og du store mi tid som det har skjedd omveltninger for oss i Team Tempo.

Eline og hundene kjørte inn til en fantastisk 2. plass i Finnmarksløpet 2013,
og ble dermed Norgesmestere. Det hadde ALDRI vært mulig uten verdens beste
handlerteam bestående av: Sjåfør Tom Rune Sandstrand, Utstyrsansvarlig Anna
Gschwind, Superhumørsprederogkokk Katrine Berg Hansen og selvsagt Fantastiskesuperhandler
Ole Sigleif Johansen. Ekstra gledelig var det å få stå på Finnmarksløpspallen
sammen med Milos Gonda og Katy Meier, fine folk!
Våren hadde som alltid med seg fantastiske sledeturer innover vidda til flotte fiskevann.

Ole Sigleif og pappa Sigleif inviterte endelig med seg Eline, Aylar og Fuji på en etterlengta vårlaksefisketur til Maskejokka i Tana. Ole Sigleif halte en finfin laks på land.

Ylva lagde 7 valper med Kuling (Harald Tunheim).

Nala lagde 8 valper med Djengis (Geir Wang), og dermed ble Charlie bestefar til
en hel mumidal. Og Nala var en stor fan av god delekultur, og hadde melk til alle. Både store og små valper 🙂
En av årets store begivenheter var en fisketur i indre Hamarøy med storfiskeren Liv Berit.

Vi giftet oss på Hamarøy 29.06. i et fantastisk sommervær. Vestfjorden lå
blikkstille og Charlie var selvsagt ringbærer. Hele helga ble en stor
opplevelse for oss, men det som står igjen som det desidert største er alle de
flotte folka som brukte tida si på å være med oss og feire denne dagen. Det er
vi utrolig takknemlige for!
Bryllupsreisa gikk selvsagt til indre Hamarøy for å nye fantastisk natur og høre fiskesnella hyle når storaurene fikk kjøre seg.

Charlie har også i 2013 viftet med ørene!
Eline fikk seg jobb på Langedrag leirskole, og vi bestemte oss etter mye grining for å flytte sørover. Og husværet ble en gammel, restaurert stall på Natten gård ved Tunhovdfjorden i Numedal.

Vi savner superfantastiske bestevennen vår, Katrine.

Lakrispusen flyttet til naboen etter å ha laget et helsikans leven hver eneste gang hu
viste seg utenfor husets fire vegger.

Høsten viste seg å bli utrolig travel med jobb, bikkjetrening, diverse byggeprosjekter på brakka, etablering av kennelanlegg, vedhogst, og ikke minst en skrekkelig sein start på vintersesongen. Og med så mange store prosjekter kan det være nødvendig med en timeout innimellom.

Vårt store nyttårsforsett for 2014 må bli å få litt fart på hjemmesida igjen, og det skulle vel la seg gjøre, for NÅ starter løpssesongen!Forsommerfiske i Tana

Siste nytt Posted on 16 Jun, 2013 12:09:01

Endelig kom vi oss på fisketur!

En tur etter laksen i Maskejokka endte med en fin grilse (liten laks) på ca 4 kg. Det var usedvanlig dødt i elva, og det virket nesten som det ikke gikk laks i det hele tatt. Ryktene sier at det er like dødt i Tanaelva, Altaelva, og også i fjordene foreløpig. Så da er det nok bare å smøre seg med tålmodighet og vente på det store rushet.

Det ble mange kaffebål ved elvebredden.

Olesen er en kløpper med fluestanga, og Eline er ei kløne. Men Ole hjelper velvillig til med å plukke ut de beste fluene.

Eline er veldig flink til å spise jordbær til frokost 🙂

Fuji og Aylar fikk være med som turkompiser, bærere og for å ta all plassen i soveposen om natta!Bryllupsforberedelser

Siste nytt Posted on 16 May, 2013 16:33:23

Vi er godt i gang med forberedelsene av bryllupet, og forrige helg var vi en tur på Hamarøy for å stelle litt i hagen, bake noen kaker og se på lokalet vi har leid. Bandet er nå leid inn, musikk i kapellet fikset, og vi har fått gode tips og råd av Vibeke på Dorotheas fryd. Det yrer av vårliv på Sommersel for tida, gås, heilo, elg og hare. Charlie og Håkkababy fikk være med på ferietur, og Håkka hadde sin fulle hyre med å fordøye alle de nye intrykkene. Han lærte seg å bade i sjøen, spise krabber, sove i senga … og mange andre nyttige ting.

Eline ble overrasket med utdrikkingslag etter at hun hadde vært og sett på noen detaljer til kjolen sin, og fikk seg dermed en trivelig kveld med jentene og flyvedelfinene!

Vi har begynt å glede oss skikkelig til en flott fest!Ylva har fått valper

Siste nytt Posted on 16 May, 2013 16:22:39

10. mai fikk Ylva 7 flotte valper, 3 hannhunder og 4 tisper. Valpene er store og friske, og de spiser og koser seg. Den ene tispa er imidlertid ganske liten i forhold til de andre, så vi prøver å hjelpe henne til matfatet så godt vi kan. Vi krysser derfor fingra for at hu er ei tøffa og klarer seg.

Valpene skal ha navn etter fiskeplasser i Altaelva, og vi har mange flotte navneforslag på blokka.

Hannhunder: Sautso, Gilvo, Gønges, Goski, Mikkeli og Bollo

Tisper: Jorra, Sandia, Stilla, Barila, Detsika og Væniva

Ylva har nå flyttet inn på kontoret med de små for å få litt mer ro rundt seg. Hun er så skrekkelig nysgjerrig at hun nesten ikke hadde tid til å være inne i huset med småttisene når de bodde ute. Hun skulle jo få med seg alle rampestrekene de andre hundene holdt på med hele tida.

Her kommer et bilde av hver av valpisene. Masse flotte tegninger har de fått!Vårtur på vestfjellet

Siste nytt Posted on 02 May, 2013 10:34:09Sesongen 2013

Siste nytt Posted on 29 Apr, 2013 16:23:45

Så er det tid for en liten oppsummering av årets sesong.

Alta todagers 2013

Plassering: 5

Klasse: 160 km, begrenset klasse

Planen for løpet var å kjøre et kontrollert løp med de mest aktuelle hundene til Finnmarksløpet. Vi hadde ikke kjørt særlig fort på trening enda, så det var et mål å holde igjen spannet, og heller kjøre jevnt og ha god trøkk hele veien. Med kjøretider på 5t 58min og 5t 47min ble det to jevne runder, der runde to gikk litt fortere enn runde en. Hundene fungerte godt, og var rolige og flinke på sjekkpunktet.

Troms Quest 2013

Plassering: 2 og 2

Klasse: 172 km, begrenset og åpen klasse

Vi stilte til start på vinterens triveligste løp med to spann. Eline kjørte A-spannet i begrenset klasse, mens Ole Sigleif kjørte unghundene i åpen klasse. Planen for dette løpet var å greie å kjøre på litt, og la hundene løpe i litt skikkelig tempo gjennom deler av løpet. Troms Quest er et løp med veldig artige løyper, tenkisk og svingete i starten, før det er en god runde opp i fjellet. Vi bestemte oss for å kjøre fort i det lette, tekniske terrenget, og holde hundene godt igjen i bakkene ned fra fjellet. Totalt hadde vi 20 hunder på startstreken, artig. Ylva gikk på unghundspannet på dette løpet for at Ole Sigleif skulle ha en trygghet i spannet, og hun og Nala førte dette spannet gjennom overvann og digre snøskavler på en imponerende måte. Eline sitt spann fungerte godt sammen, god stemning og mye god energi.

Lysegrønn ble satt ut på sjekkpunktet med et ømt håndledd, men ellers gikk de 19 andre problemfritt til mål. Til og med lille Charliegutt.

Begge spannene gjennomførte på en veldig god måte, og kjørte inn til andreplass i hver sin klasse. Vi reiste dermed hjem med hundefor, verktøy og gavekort i premier.

Finnmarksløpet 2013

Plassering: 2

NM-plassering: 1

Prisen for beste stell av hund

Klasse: 500 km, begrenset klasse

Spannet: Fuji, Gabo, Tell, Tex, Todd, Nala, Nora, Siffe

Det fantastiske handlerteamet:

Ole Sigleif: Motivator, strateg og sjef i handlerteamet

Katrine: Kokk og hovedansvarlig for god stemning

Anna: Utstyrsansvarlig

Tom Rune: Sjåfør

Det er vanskelig å lage et kortfattet sammendrag av en slik reise som Finnmarksløpet. En reise både i tid, distanse og ikke minst i sitt eget hode. Vi skal likevel forsøke.

1: Start i Alta – Skoganvarre:

Vi hadde noen usikre ledd i spannet som stilte til start i år, og to av dem var Tell (tung og uøkonomisk løpesett, men ekstremt god psyke og god i front) og Nala (ung). Vi valgte derfor å starte ut med de to som ledere, og planen var at dersom Nala kunne gå som leder til Karasjok skulle vi være godt fornøyd med det. Tell er alltid en usikkerhet fordi han fort faller gjennom sporene og blir sliten.

Planen var å kjøre første etappen kontrollert slik at ikke hundene gikk seg tomme for tidlig i løpet. Første del av etappen gikk i greit tempo, og vi hadde en snittfart på 17,4 km/t til Jotka. Etter Jotka ble det en del løse spor og litt vind, og farten i spannet gikk betydelig ned, og vi greide ikke å holde mer enn 13,1 km/t videre til Skoganvarre. Litt skuffende, men likevel ikke helt krise. Hundene kom inn til Skoganvarre i godt humør.

På Skoganvarre sto laks, poteter og smør på menyen i bobilen, og Eline fikk seg tørre klær og en liten cowboystrekk.

2: Skoganvarre – Levajok:

Som på bestilling ble det ruskevær over Gaisene , og spannet reiste ut fra Skoganvarre bjeffende og logrende med ei strålende fornøyd jente på sleden. Dårlig vær er godt nytt for Team tempo. Vi trives i snøføyka! Eline reiste ut med kun en tanke i hodet: De andre har det helt sikkert mye tøffere enn det vi har, vi har det egentlig lett vi!

Godt med snø i sporet, masse snø i lufta, og Nala og Fuji i front. Det var ikke mye å gjøre med farta i spannet, det gikk så fort det gikk, og det viktigste ble å greie å holde hundene på sporet. Lille Nalas læringskurve var bratt, og det tok ikke lang tid før hun forsto at hun skulle la Fuji ta kontrollen for å holde oss på rett kjøl. Smart liten dame. Eline ble sliten i øya mot slutten av etappen på grunn av all snøen som føyk, så hun begynte å se hus og tuneller i løypa midt på fjellet. Hjernen spiller oss noen interessante puss innimellom.

Vi kom oss over fjellet med en snittfart på 12,2 km/t, og en kjøretid som kun var 5 minutter saktere enn Robert Sørlie i åpen klasse. Ikke noe tempo å snakke om, men helt ok.

3: Levajok – Karasjok:

Den laaaaaange Tanaelva. Vi startet ut med Gabo og Tex i front, men Gabo likte ikke de myke sporene, og ble ganske snart byttet ut med Nala som leder.

Eline hadde pakket med seg Ipod for første gang. Den var full av musikk spesielt valgt ut av søster Marte, og Eline gledet seg til å synge av full hals oppover elva. Skuffelsen var derfor stor når hun oppdaget at batteriet var tomt. Skuffelsen varte dog ikke lenge, hun hadde jo fortsatt en finfin sangstemme å glede hundene med.

Elva er uendelig lang, og det er bare å sette i gang med arbeid. 12 spark med høyre fot, 12 spark med venstre fot, 12 med høyre, 12 med venstre. Eline lekte tellekonkurranse med Bjarne Betjent. Vi hadde Kati Meyer foran oss hele veien, og dermed en rygg å jakte på. Dette er motiverende for hundene. Da vi kom til Karasjokka fikk hundene virkelig opp farta, og de siste to milene inn til Karasjok gikk det i et forrykende tempo. Dette lovet bra.

Det var nå tid for å vurdere Nala. Målet var å få henne til Karasjok. Hun gikk dit som leder uten å vise noen tegn til svakhet overhodet. Hun hadde faktisk fremdeles overskudd til å lage god stemning blant til andre hundene i spannet. Valget ble enkelt. Nala skulle få være med til Jergul hvor vi skulle ta en ny vurdering.

I Karasjok hadde Katrine laget Thai restaurant i bobilen og invitert hele handlerteamet på middag. Latteren satt løst rundt bordet, og stemningen var rett og slett tipp topp!

4: Karasjok – Jergul

Eline sin absolutte yndlingsetappe. Fin klatring, ofte harde og fine spor, kaldt og fint, og nordlys med litt flaks.

Vi startet ut 11 minutter etter Kati Meyer, og hundene satte av gårde fra Karasjok i kjempeflott driv. De var helt åpenbart i kjempehumør, og hadde masse overskudd og friske bein. Nala og Fuji i front i full galopp. Eline med et kjempeglis på sleden.

Allerede før Ravnastua hadde vi tatt inn forspranget til Kati, og ble dermed liggende rett bak henne hele veien inn til Jergul. Nordlyset hadde en helt fantastisk oppvisning for oss, og det var ikke ei eneste lykt å se bakfra. God stemning.

Vel nede i Jergul ventet deilige 6 timer hvile for både kjører og hunder.

5: Jergul – Alta

Ny vurdering av Nala, men den vesle prinsessa hadde bestemt seg. Hun skulle til mål, og det aller helst som leder! Så da for vi ut fra Jergul med fullt spann. Til og med Tell hadde bestemt seg for å tråkke til hele veien til mål, og spannet hoppet og bjeffet da vi skulle ut fra Jergul. Fuji og Nala i front igjen.

Vi hadde kontakt med Kati allerede helt fra start, og ble liggende å jakte på henne til vi kom til Nedre Mollisjok. Der var det vår tur til å trekke lasset litt, og vi kjørte foran ei stund, og slik gikk det hele veien til Sorrisniva. Utrolig flott å ikke kjøre aleine over Lesjavri, men ha et annet spann i nærheten. Da vi kom over Lesjavri så vi Ole Wingren langt langt foran oss, og vi slo en liten spøk om at vi kanskje kom til å ta han igjen.

Nala hadde nå blitt litt løs i magen, og hun gikk derfor litt lenger bak i spannet. Det var hun så aldeles ikke fornøyd med, og hylte og bjeffet hver gang hun så folk eller andre interessante ting langs løypa. For en motivator!

Og da vi kom til Sorrisniva, rett under brua, hadde vi jammen tatt igjen Ole Wingren også. Og nedover Altaelva var hundene helt gira, de ga full gass og kjørte fra både Kati og Ole inn til Alta sentrum og en flott andreplass i Finnmarksløpet, og NM gull!

Det var 8 superfornøyde og friske hunder, ei glad jente og et fantastisk handlerteam la grunnlaget for et svært god gjennomført Finnmarksløp for Team tempo.

På toppen av det hele ble vi tildelt prisen for beste stell av hund av veterinærene. Fantastisk!

Pasvik trail 2013

Plassering: 3

Klasse: 300 km, åpen klasse

Etter at rusen fra Finnmarksløpet akkurat hadde lagt seg var vi klar for Pasvik trail. Ole Sigleif skulle kjøre storspann og hovedmålet var å kjøre unghundene gjennom. Kjøreplanen var enkel; Snittfart på 16 km/t var målet. Ole startet ut med 13 hunder, 7 voksne og 6 unghunder. Hunden Mollis hadde akkurat “våknet” som leder og skulle testes til det fulle. Første etappe gikk radig unna hele veien ned til Vaggetem som er første sjekkpunkt. Snittfart 15,7 og vi var meget fornøyde. En hund med litt dårlig mage ble satt ut.

Etter knappe 3 timers hvile var det videre. Hundene gikk ekstremt hardt ut og det var vanskelig å holde farten nok nede. Ferden over fjellet gikk som en drøm. Vel anført av lille Mollis og Gabo i front. Det ene storspannet etter det andre måtte se ryggene våre forsvinne ut av syne i front. Ved ankomst Neiden viste snitt hastigheten 15,7 på nytt. Hundene virket glade og hadde overskudd til å legge inn galoppen på elva inn til Neiden.

Ut i fra Neiden hadde vi samme uttid som Nina Skramstad, så vi lot hun starte ut først,men det tok ikke lang tid før hun måtte ressignere. Hundene våre gikk meget godt og spannet hadde fin flyt. Vi jaktet på Jan Slosar som hadde hunder fra Milos Gonda som vant fl-500 i år. Sakte men sikkert klarte vi å ete oss innpå teamet hans, og passerte han når ca 1/3 av etappen var unnagjort. Ca halveis fikk jeg en sekkundering om at jeg ikke hadde tatt innpå nok til å kunne ta i gjenn teten, det var ca 30 min opp til 2plassen. Valget falt fort på og “cruise” inn og være fornøyd med en 3plass. Ved målgang var snittet 16,4kmt noe som ga et totalsnitt på ca 15,9. Hundene var i kjempe slag og vel vitende om at man hadde to superhunder hjemme med valper i magen tenkte vi fort på neste års sesong med et smil om munnen. For et kjempeløp av de unge lovende.Katt!

Siste nytt Posted on 29 Apr, 2013 13:42:03

Mot alle odds har vi gått til anskaffelse av en katt. Hun heter Lakrise, kommer fra Siw E Hansen, og er ei søt lita dame. I disse dager holder hun på med å venne seg til å være utendørs, og alt er nytt og kjempespennende hele tiden.

Lakrise har selvsagt blitt kjent med Porky, yndlingsleka til Charlie.Next »